Wednesday, March 21, 2012

2.My Part Time Job


Okey entry kali ni macam yg dijanjikan nak update cerita pasal i kerja part time cuti lepas. btw, i forgot to tell that i just finished my diploma at UiTM Segamat bln 10 tahun lepas. finally.. i just realized that almost 3 years i studied kat sana. a lot of memories that i had through.. i will remember all the memories, all my friends that always with me for 3 years. i miss all of them. i miss to study there. naik bus kuning and what so ever.






Segamat bring me a lot of sweet memories. tak sangka kali pertama duduk kat Segamat bajet macam terseksa sangat2 because nothing special at there. takde wayang, kirenye takde entertainment. jalan macam kat kawasan perkampungan dan dikelilingi oleh kubur2.. but lastly i fall in love with Segamat. especially UiTM Segamat. mungkin takde ape yang menarik kat sane but the important thing kat sane i learn many values. especially friendship. kat sane jugak i know how student life will be. how to become someone that is independently manage all the things itself without parents help. the only person that always have for you is your FRIEND.

so kat sini i just nak show my friends that always together2 ngan i since i part 1 until part 6.









(House of Leather Subang Parad)

i did my part time job at there. House of Leather at Subang Parad. okey cane leh tetibe kerja sini. let me story telling. firstly salah seorang ahli Club 10 . Ayu dapat kerja dekat MBO Subang Parad. asalnye niat just nak melawat saja. tetiba Ayu cakap yang dekat situ banyak kdai tulis job vacancy. why not i just try apply. sbb pikir2 balik jarak dari rumah ke sana dekat sangat cume 1 stesen je kalo naik ktm, then jalan kaki sket dah sampai. ( mmg bertekad nak konon2 nye kalo dapat kerja nak naik ktm la..ecey. padahal)


first kedai yg aku lalu dan nampak perkataan job vacancy ialah kedai House of Leather. tapi tak masuk lagi sbb cm dok pikir2 patot tak masuk. yela dah lame tak keje macam cuak jugakla. pastu takpela i ngn my bestfriend Naza jalan terus lagi nampak ade kedai lain. okey pastu dok fikir2 punya fikir. kawan aku ckp kalo kerja kedai H.o.L mcm senang je and agak rilex .. nampak macam gaji die tinggi. ecey kitorg plak yg predict kn. ok final decision nak masuk tanya.


gaya dari salah satu staff kat situ cakap mcm diorang memang perlukan pekerja secepat mungkin.kawan aku yakinkan aku yang aku ni ade potensi boleh dapat. sekalik amek kau petang tuh terus diorang kol cakap dapat. hoorey! cey gaya macam menang loteri je. starting 1 december 2011. Bermula la episode hidup aku sebagai orang yang bekerjaya. ewah.! padahal nak kerja 3 bulan je pun sementara tunggu result degree.






then, dapat taw sume sekalik pekerja kat situ ade 5 orang termasuk i.. i choose to work as full time. yelaa gaji full time ikut basic and plus commission, add on, OT and public holiday. cuba bayangkan okey sangat setakat kerja part time kan walaupun takde la banyak gler. but sesangat okey dengan kerja yang agak rilex. i got a uniform. taraa. ! terus semangat untuk bekerja. haha. all the antire must be black colour. i dont really like it but this is procedure of work. just follow the rules.



( okey gambar syok sendiri, just nak tunjuk uniform die je sebenarnya)

No comments:

Post a Comment

Post a Comment