Friday, March 16, 2012

1. Engagement of My sister



27 November 2011

Alhamdulillah akhirnye sorang lagi kakak aku dah selamat menjadi tunangan orang.. tak sangka dalam dok masing2 berteka teki siapala yang dapat die akhirnye sume dah terjawab.. bersyukur sangat Kak Zila berjaya bertemu jodohnye yang sebenar dalam usia 26 tahun.. yang dapat menerima diri dia seadanya dan sanggup hidup susah dan senang bersama.


(Khemah majlis pada hari itu bertemakan warna Orange & Coklat)


Macam2 makanan ada and sumenye masak sendiri. disebabkan majlis tuh start petang so my family decided to make hi tea menu. simple menu ala2 minum petang kan. ade nasi goreng Cina, mee goreng, ayam panggang madu, rojak buah and so on.. dessert pulak memang banyak waktu hari tuh. mana taknya ada orang bagi kuih muih ditambah pulak dengan kuih yang order lagi.. memang banyakla. puas makan.. :)


u can see by your own. ade kuih kochi, karipap,agar2, Dadih, tapai and so on.



(ni sebahagian hantaran dari pihak prempuan ke pihak lelaki. tema: Merah)




( ni pulak sebahagian hantaran dari pihak lelaki ke pihak prempuan . tema: Pink)


kalau nak bubuh semua gambar jenuh sebab hantaran tunang ni kitorang buat skalik naik. meaning time kahwin nanti tak payah bawak dah. semua skalik 17 berbalas 21 dulang.
see, banyak kan. so just letak yg mana ada je eh.



( fresh flower yang di sponsor oleh Kak Nor. Thanks )


*pssst, time aku nanti jangan lupe sponsor ye wahai kakak2 ku sekalian yang sudah berumahtangga..heee




( My beloved family.. macam biase Pak Rahim mesti tetibe takde dalam gambar. asal time tangkap gambar je mesti die tengah busy. so, sorry Abah gambar takde dlm nie..hee)



(ni la satu2 nya gambar yang abah sempat tangkap dengan Kak Zila. finally ade jugak..)




( tersenyum manis Kak Zila sambil cium tangan Mak Mertua. mana taknya siap dapat dua cincin tuh. nampak sangat mak mertua sayang lebih. but its good i'm happy for you. after this kena blaja memasak taw dah nak kahwin nie.)





( okey sangat jelouss.. romantik tuh Abg Aziz datang2 rumah bawak 3 kuntum bunga rose merah lepas majlis tunang tuh..semua terkejut beruk kan. haha. siap baju sedondon lagi. pastu ape lagi sesi bergambar la kn.)




(kalau ikut orang dulu2 majlis tunang lelaki tak boleh datang skalik. tapi zaman moden sekarang ni lepas je majlis pihak lelaki mesti datang untuk sesi bergambar. )



Majlis kahwin dah sepakat untuk diadakan pada 26 February 2012. dan akad nikah pada 25 Feb 2012. majlis belah lelaki akan diadakan seminggu lepas majlis dari pihak perempuan.


Ain sebagai adik sentiasa doakan yang mudah2 han Kak Zila bahagia dengan Abg Aziz. saling melengkapi antara satu sama lain dan cuba memahami kekurangan masing2 serta berubah untuk kesejahteraan rumah tangga di kemudian hari. aminn. :)

No comments:

Post a Comment

Post a Comment