Saturday, August 22, 2009

hari 1st berpose..

hari ini aku rasa macam x bersemangat je..rasa lain sangat bila 1st tym berbuke kat segamat ini..dah la room-mate aku dua2 orang balik umah..tinggal la aku dengan cornella dan naseb baik lah kembar aku ayin x balik jugak kalau x, x taw la rasanya..semalam dan hari ini berlalu dengan agak kebosanan..bayangkan uitm sunyi sepi nak nampak orang pun susah..sebab majoriti ramai orang yang balik..


aku dan ayin bosan sangat jadi apa lagi mula lah on9 ms,ym,fb lah..tengok youtube lah dengar lagu lah..x tahan btol..hehe. yang paling klakar semalam sempat agi tengok cerita hindustan..ini semua gara2 nak membuat asignment Bel..terpaksa menonton balik cerita Khabi Khushi Kabhi Gham.. gler sedih cerita tuh..menangis aku tengok..hehe.tanya semua orang xde cerita tuh..apa lagi tengok kat youtube lah..sebelum tuh aku sahur dalam kul 1 lebih..sebab takot x sedar diri nanti..hehe.



ari ini pagi2 lagi aku dok sibuk membasuh baju yang agak banyak kerana dah tertangguh2 nak basuh..sebab minggu ini sngat busy menyiapkan asignment yang perlu di hantar..fuh,letih jugaklah dengan cuaca yang x menentu..penat je sidai baju..tup..tup..hujan pulak..selepas itu aktiviti aku ialah bermain dengan superpoke pets aku iaitu pandaa..bersemangat aku dok menukar dan menghias tempat pandaa aku..dengan hiasan semuanya pink..wah,walaupun warna itu tidak ku gemari tapi mungkin pengaruh kawan yang sangat suka dan taksub dengan warna pink dan membuatku rasa warna ini sangat cute..hehe.


ini adalah hasilnya..hehe

okey,selepas itu aku dengan ayin bersemangatnya pergi ke Dataran Bendahara..atau DSB..untuk pergi ke bazar ramadhan..sampai je kat sana terasa sangat la hampa..bayangkan hanya ada dalan 5 gerai je yang buka..dan semuanya menjual air,dadih,apam balik, tau fu fa semua..xde 1 pun gerai yang jual makanan..sedangkan sebelum tu ustaz ada cter yang bazar ramadhan ada banyak gerai..rasa sedih yang amat sangat..dah rancang dah mungkin buka pose nanti makan megi je..tapi naseb baek pergi benteng pula ada 1 gerai je yang bukak jual nasi..walaupun ramai tetapi mencuba jugak beratur..yes akhirnya berjaya juga membeli nasi untuk berbuka nanti..kalau x mungkin aku akan menangis kerana rindukan suasana berbuka pose bersama family..abah,mak..rindunya kita berbuka pose bersama2..nak balik!!

owh,sebelum itu,lupa nak cakap dalam tengah beratur nak beli nasi dekat benteng ada 2 orang lelaki ni dengan selambanya memotong line depan aku..sakitnya hati dah la penat2 beratur dengan ramai orangnya..pastuh tanpa minta maaf ke atau menoleh ke belakang terus dorang masuk line..kalau x ikutkan pose mahu jugak aku sound kat dia..tapi masih boleh bersabar lagi sebab kenangkan skang bulan ramadhan x baik marah2 orang..teruknya perangai dorang tuh..masih ada orang yang macam tu dengan sewenang-wenangnya memotong..taw la dorang takut lauk habis nak berbuka pose tapi fikir2 kanlah orang yang berada kat sekeliling..adeh..

3 comments:

  1. Gua nak ajak lu datang lepak kt blog gua.Rilek rilek.

    Jom.

    ReplyDelete
  2. rindu kamu jugakk sarah..

    firdauzAmad..okey2..

    ReplyDelete