Monday, October 31, 2011

Convocation of my bestfriends .




29 Oktober 2011

This is first time i entered a convocation hall at Putrajaya International Convention Centre (PICC). It was really great that i'm able to watch a convocation of my bestfriend Khairun Nazalia. tempat convocation dia memang awesome. cantik dan sangat luas.



Ni la rupa hiasan pentas kat dalam dewan tuh before majlis start.


Majlis Konvokesyen Kolej Professional Mara (KPM)



Jejak je kaki kat dalam dewan tuh perkara pertama skali yg nmpak ialah lampu dia yang sangat bergermelapan di atas kpala. eksclusive gitu.





Sempat aku capture view from my seat. at the below level, semua graduan from Kolej Professional Mara duduk. As u can see' rambut pak cik yg beruban' tu, it show parents punya seat la kan from the upper level.



( tp jangan silap aku masih muda lg, cuma i have chance to seat in the hall by using parents pas on behalf of Naza Parents)



Konon2 nak tangkap gambar Naza amek sijil secara dekat. punyala zoom. unfortunately, x sempat cepat sgt dah gerak.u can see ni la resultnye. hee



ps: gambar2 ni curik2 tangkap actually parents tak dibenarkan amek gambar dalam hall tuh, tp pandai2 la.



View from outside the Hall. very nice siap ade tasik lagi.






Semua graduan must be there at 7.30 a.m...termasuk ngn parents skalik.so, memang kena bangun awal2 la siap..agak kelamkabut juga waktu pagi tuh. mana taknye dua2 kawan aku yang bertuah nie blom print slip untuk amik jubah nanti.



muka waktu pagi sebelum sampai PICC, lambat tak lambat sempat posing jap.


Dalam tentatif it shows that majlis ni start pada pukul 9 pagi supposely. tapi macam biasa nak kumpulkan sume graduan beratur pastikan semua dah sampai bukan kerja yang mudah.
semuanya berjalan dengan lancar. Tapi tula aku nyaris2 nak terlelap sementara tunggu sorang2 amek sijil. ramai pulak tuh. 1300 orang. can u imagine how long aku kne tggu. But it was fun. seronok tgk gelagat masing2 n the important thing aku dapat sama2 share this moment with my bestfrenz.




i know macam agak sedih bila saat2 majlis macam ni takde parents yg tengok kita amek. but its okey jangan sedih2 ye Naza, even your parents takde skali but i know they always pray for u from tanah suci, Mekah.



(from left: its me photographer yg tak bertauliah for the whole day and from right: my bestfrenz ever Nazalia)


Because of this, i'm able to attend ur convocation. Thanks to u sebab jemput untuk sama2 saksikan convocation ni and datang amek kat rumah. As ur bestfrenz, i hope that u will success in your life and work more harder in ur degree at Taylor's University. Make your parents proud of u and insyallah they will attend your convocation for degree later with a big smile to look at ur acievement. i pray that all your dream comes true.thats all from me.


Congratulations Khairun Nazalia and Nur Ikrima :



2 comments:

  1. ;') aku up lagi syg aku kat kau ! haha
    thankss for everything pendek :P

    ReplyDelete